This site uses cookies and similar technologies to operate as expected (e.g. maintain your connection).

Hei Verden bloggen

Nytt prosjekt i Zambia

Hei Verden har vært i Zambia i over 17 år. Hva har vi oppnådd på denne tiden og hva er planene våre fremover?

Hvordan har pandemien rammet Hei Verdens prosjekter?

Nå er det skolestart for barn over hele landet. Millioner av barn verden over er ikke så heldige. Pandemien har ført til en global utdanningskrise, og skolene i 19 land er fortsatt stengt. Nesten 500 millioner barn har ikke hatt tilgang til fjernundervisning mens skolene deres har vært stengt. Arbeidet med å sikre skolegang for barn og unge er derfor viktigere enn noen gang. Her kan du lese litt om konsekvensene covid-19 har hatt for vårt arbeid i Laos, Zambia, Peru og Bangladesh.

Bruker valgfag til å gjøre en innsats for andre

Samarbeid med Hei Verden og la elevene dine få praktisk erfaring sammen med skolens egen lokale bistandsorganisasjon! I et samarbeid med oss kan dine elever engasjere seg for at flere barn skal få muligheten til en bedre fremtid, kombinert med høyt faglig innhold i tråd med nye læreplaner.

7 av 10 barn får ikke fjernundervisning i Bangladesh

Skolene i Bangladesh har vært stengt siden mars 2020, noe som medfører enorme konsekvenser for elevene. 7 av 10 barn i Bangladesh har nemlig ikke tilgang til fjernundervisning.

Muligheten til en bedre framtid!

Navor, Nakha, Napheu, og Nayor fullførte barneskolen i landsbyen sin, men visste at det ville være utfordrende å skulle gå videre til ungdomsskolen. I de rurale områdene i Laos er det under halvparten av barna som går videre på skolen etter at de har fullført barneskolen. Årsakene til det er mange. Store avstander og fattigdom gjør det uaktuelt for mange familier å la barna begynne på ungdomsskolen.

Presidentvalget i Peru

Presidentvalget i Peru, som ble avholdt 6.juni, er fremdeles ikke avgjort og lørdag 19.juni brøt det ut store protester i landet. Tusenvis av mennesker samlet seg for å demonstrere og støtte den presidentkandidaten de mener burde vinne.

Flest koronadødsfall i Peru

Peru har lenge vært blant de landene i verden som er hardest rammet av covid-19. Et panel med peruanske og internasjonale eksperter har slått fast at antall dødsfall er blitt kraftig underrapportert, og i slutten av mai oppjusterte myndigheten i Peru det offisielle tallet på registrerte coronarelaterte dødsfall fra 69.342 til 180.764.

Krevende situasjon for lærere under pandemien

Edith Mwauluka hadde lenge lagt merke til alle barna i hennes lokalsamfunn som gikk veldig langt hver dag for å komme til nærmeste skole. Hun kjente på et stort engasjement for å hjelpe til og bidra til at disse barna skulle få en god utdanning. I 2015 begynte hun derfor å jobbe som frivillig lærer på Lubuyungu Community School in Western Province i Zambia. Her underviser hun 1. og 5. klasse og hun legger all sin tid og innsats ned i arbeidet for å sikre at barna trives og lærer det de skal på skolen.

Kommer du inn på ungdomsskolen?

Det er kanskje lenge du har bekymret deg over om du består eksamener og kan komme inn på den utdanningen du vil, dette er bakteppet for Hei Verdens nye quiz: Kommer du inn på ungdomsskolen? Spørsmålene er hentet fra barneskolepensum i våre prosjektland, og disse testene er obligatoriske for at elevene skal få gå videre på ungdomsskolen.

#HeiVerdenChallenge

Hvorfor sitter Hanne Siri fra Hei Verden på gulvet hos Hverdagsgodt og filmer no rare greier? Og hvorfor er Hei Verden sin Facebook og instagram-feed full av folk som prøver å plukke opp et ark med munnen?

Ett år med stengte skoler i Bangladesh

Sathi er et av barna i Bangladesh som ikke har gått på skolen på et helt år. Før pandemien stengte skolen hennes gikk hun i fjerde klasse. Det siste året har hun måttet ta strøjobber for å hjelpe med å forsørge familien. Hun drømmer om å kunne fortsette på skolen, men akkurat nå har hun ikke annet valg enn å jobbe. Det er ofte tungt arbeid, noen ganger plukker hun chilli og andre grønnsaker, mens andre dager jobber hun med å bære mursteiner på byggeplasser.

Hjemmeundervisning via radio

Peru er et av de landene i verden som er hardest rammet av covid-19. Barn og unge i våre utdanningsprosjekter står i en ekstra krevende tid. I Peru finnes det ikke et etablert system for hjemmeundervisning, så når skolene stengte og barna måtte være hjemme ble det starten på store hull i undervisningen for de aller fleste.

Læring i møte med pandemien i Zambia

Janet klarte å fullføre barneskolen, men som så mange andre jenter i Zambia møtte hun utfordringer da hun skulle begynne på ungdomsskolen. Janet bor på landsbygda i Zambia sammen med moren og seks søsken, hun mistet faren da hun bare var et år gammel. Familien er fattige og hadde ikke råd til at Janet skulle få gå på ungdomsskolen.

Barn må jobbe i stedet for å gå på skole i Laos

Andelen barn som droppet ut av skolen i Laos har økt i løpet av 2020 som følge av covid-19. Foreldrene har hatt behov for barna som arbeidskraft på rismarkene, og har ikke sendt de tilbake på skolen etter nedstengingen. Spesielt rammet er Lahu landsbyen Chomsi. Dette er en svært fattig landsby, og mange av barna her har droppet ut av skolen.

Global utdanningskrise

Verden er midt i en utdanningskrise! 1,6 milliarder elever og studenter har vært rammet av skolestenging under Covid-19 pandemien. Et år ut i pandemien er 168 millioner barn fremdeles ikke tilbake på skolebenken.

Ny innsamlingsside!

Her kan du opprette innsamling, og donere til din hjertesak. Finn din innsamling her.

This site uses cookies and similar technologies to operate as expected (e.g. maintain your connection).