Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å fungere som forventet (f.eks. opprettholde tilkoblingen din).

Utdanningskrise

{{ collected_gift_amount_formatted }} er samlet inn

{{ collected_gift_amount | percent_number:50000.0:1:0 }} % Mål: 50 000,00 kr

Global utdanningskrise

Krisen rammer ulikt, og barn som lever i fattigdom har opplevd de største konsekvensene. Minst 463 millioner barn har ikke hatt tilgang til fjernundervisning når skolene har vært stengt. Mange barn har nå så store hull i utdannelsen sin at de sannsynligvis aldri vil klare å komme seg tilbake på skolebenken. Dersom de kommer tilbake er det fare for at det tapte året vil gi negative følger for resten av skolegangen. Et år uten skole har allerede hatt store negative konsekvenser for mange barn, vi ser blant annet en økning i barneekteskap, tenåringsgraviditeter, vold mot jenter, seksuell utnyttelse og prostitusjon. Pandemien har satt verdens utvikling flere tiår tilbake, og antallet ekstremt fattige i verden øker for første gang på 30 år. Økt fattigdom tvinger flere barn til å jobbe i stedet for å gå på skole. Utdanningskrisen har ført til at behovene i Hei Verdens prosjekter er større enn noen gang! Våre gode partnere i prosjektene jobber nå utrettelig for å minimere de alvorlige konsekvensene av stengte skoler og for at alle barna skal få komme seg tilbake på skolebenken og fullføre utdannelsen sin. Vi vet at en god utdanning gir muligheten til en bedre fremtid. Derfor er det avgjørende at skoler og læringssentre i våre prosjekter skal kunne åpne på en trygg måte, utstyrt med vann, såpe og nødvendig smittevernstiltak. Vi skal hindre at månedene uten skole får alvorlige følger ved å hjelpe elevene med å ta igjen tapt undervisning. Samtidig jobber vi for at alle elever i våre prosjekt skal få tilgang på fjernundervisning og god oppfølging mens skolene er stengt. For å klare dette trenger vi din hjelp, er du med?

#HeiVerdenChallenge

Har du prøvd #HeiVerdenChallenge? Plukk opp et papir med munnen mens du står på et bein med hendene på ryggen. Dersom du klarer det gir vi deg heder og ære. Dersom du ikke klarer det må du donere en valgfri sum til Hei Verdens utdanningsprosjekter.

Kommer du inn på ungdomsskolen?

Skolene i rundt om i hele verden har vært stengt på grunn av korona det siste året. Mange barn har gått glipp av hele, eller store deler av, skoleåret. 463 millioner barn har ikke hatt tilgang til fjernundervisning når skolene deres har vært stengt. Snart må mange av dem bestå nasjonale tester for å gå videre til ungdomsskolen. Stryker de betyr det for de fleste slutten på skolegangen. Kommer du inn på ungdomsskolen? Ta quizen vår i dag og finn ut! Quizen består av spørsmål fra pensum fra siste året på barneskolen i Laos, Zambia, Bangladesh og Peru.

Slik kan du bidra!

1.

Trykk START INNSAMLING. Klasser, skoler, familier, enkeltpersoner, vennegjenger og treningsvenner kan starte egne innsamlinger.
Start innsamling

2.

Finn på noe gøy for å samle inn penger! Hva med å arrangere Hei Verdens challenge eller quiz på arbeidsplassen?
Idébank

3.

Del innsamlingen med støttespillerne deres. Fortell dem hvorfor du bryr deg!

Undervisningsmateriell

1. - 7. trinn

Last ned

8. - 10. trinn

Last ned

1. - 3. VGS

Last ned

www.heiverden.no | Kontakt oss: E-mail: post@heiverden.no | Telefon: + (47) 51885500 | Adresse: Hei Verden, Støperigata 38, 4014 Stavanger, Norway